jääkiekko aikalisät

Jääkiekkoaikalisät ovat erityispuheluita, joilla joukkueet voivat keskeyttää pelin ja tavata penkillä. Jääkiekkoaikoja ei voi ottaa pelin aikana, vaan ne on otettava pelin keskeytyessä.

Sisällysluettelo

Kuinka pitkiä aikalisät ovat jääkiekossa?

Jääkiekossa aikalisien pituus ja määrä riippuu pelattavan jääkiekon tasosta. Ammattilaisjääkiekkoliigoissa, NHL mukaan lukien, jokainen joukkue saa pyytää yhden 30 sekunnin aikalisän ottelua kohden. Tämä yksi aikalisä voidaan kutsua varsinaisen peliajan aikana tai pidättää jatkoaikaa varten.

NCAA-jääkiekossa kumpikin joukkue saa yhden minuutin aikalisän varsinaisen peliajan aikana. Kummallekin joukkueelle myönnetään ylimääräinen aikalisä jatkoaikaa varten yliopistokiekossa.

Kuka tahansa joukkueen pelaaja voi pyytää aikalisän, mutta yleensä valmentaja antaa aikalisän aluksi merkin. Tämän on tapahduttava, kun kiekko on kuollut ja peli ei ole käynnissä.

Television aikalisät jääkiekossa

Joukkueen aikalisien lisäksi, jokaisen jakson aikana on kolme kahden minuutin pituista mainoskatkoa. Television aikalisät otetaan ensimmäisen vihellyksen jälkeen 14:00, 10:00 ja 6:00 minuutin kohdalla, paitsi silloin, kun maali on tehty, jäätymistä on vaadittu ja ylivoimapelien aikana. Televisiokatkoja ei myöskään oteta kahden ensimmäisen erän viimeisten 30 sekunnin aikana eikä kolmannen erän viimeisellä minuutilla. Joukkueen aikalisää ei voi pyytää heti television aikalisän jälkeen.

Aikakatkaisustrategia

Koska jokaisella joukkueella on käytettävissään vain yksi aikalisä, jääkiekossa aikalisät eivät ole yhtä yleisiä kuin muissa urheilulajeissa, mikä tekee niistä paljon tärkeämpiä. Joukkueet ottavat aikalisänsä huolellisesti, jotta ne voivat käyttää niitä silloin, kun niitä eniten tarvitaan, ja niitä pidetään yleensä pelin viimeisiin minuutteihin asti tai silloin, kun strategiasta on keskusteltava.

Jääkiekkotauon aikana pelaajat voivat keskustella pelistrategiasta ja muokata pelisuunnitelmaa vastustajan hyökkäyksen tai puolustuksen torjumiseksi. Heillä on 30 sekuntia aikaa tavata pelaajapenkillä valmentajan kanssa ja keskustella.

FAQ

Voiko jääkiekossa kutsua aikalisän?

Jääkiekossa kuka tahansa pelaaja tai valmentaja voi pyytää aikalisän pelin aikana. Tämä on tehtävä pelin keskeytyksen aikana tai kun kiekko on kuollut. Aikalisää ei voi pyytää kesken pelin. Jokaisella joukkueella on käytettävissään yksi aikalisä, joten joukkueiden on käytettävä aikalisänsä strategisesti.

Kuinka monta aikalisää sallitaan yliopistokiekossa?

Yliopistojääkiekossa kumpikin joukkue saa yhden minuutin mittaisen aikalisän. Tämä aikalisä on otettava pelin keskeytyessä. Säännöllisen aikalisän lisäksi joukkueet saavat toisen aikalisän, jos peli menee collegejääkiekossa jatkoajalle.

Miksi jotkut aikakatkaisut ovat 30 sekuntia?

Ammattilaisjääkiekossa aikalisät ovat aina 30 sekunnin pituisia, ja kullakin joukkueella on vain yksi aikalisä käytettävissään pelin aikana. Yliopistokiekko-otteluissa kaikki aikalisät ovat kuitenkin minuutin pituisia. Aikalisät eivät ole jääkiekko-otteluissa yhtä tärkeitä kuin muissa urheilulajeissa, ja ne pidetään lyhyinä, jotta peli pysyy käynnissä. Tämän yhden 30 sekunnin aikalisän lisäksi NHL:ssä on mainoskatkoja, jotka kestävät kaksi minuuttia.