Useimmat Australian Open Miesten Singles voittaa Tennis List Ranked

Tennis
Eniten Australian Open miesten kaksinpelivoittoja

Sisällysluettelo

Millä miesten tennispelaajilla on eniten Australian Open Singles Championships -voittoja Open Era -aikakaudella?

1. Novak Djokovic - 9 voittoa
  2. Roger Federer - 6 voittoa
  3. Andre Agassi - 4 voittoa
  4. Ken Rosewall - 4 (All-Time) 2 voittoa (Amateur Era) 2 voittoa (Open Era)
  5. Rod Laver - 3 (All-Time) 2 voittoa (Amateur Era) 1 voitto (Open Era)

1. Novak Djokovic

Novak Djokovic oli juuri hävinnyt ensimmäisen Grand Slam -finaalinsa Roger Federerille ja pelasi ensimmäiset Australian avoimet vuonna 2008. Hän kukisti Jo Wilfried-Tsongan neljässä erässä. Vuonna 2011 hän voitti toisen kerran Andy Murrayta vastaan. Hän puolusti titteliä menestyksekkäästi kahtena seuraavana vuonna ensin Rafael Nadalia ja sitten jälleen Murrayta vastaan. Nadalille kärsityn tappion jälkeen Djokovic palasi voittamaan vielä kaksi Australian avointa Murrayta vastaan vuosina 2015 ja 2016. Kolmen vuoden epäonnistumisen jälkeen hän voitti sitten vuosien 2019, 2020 ja 2021 tittelit Nadalia, Dominic Thiemiä ja Daniil Medvedeviä vastaan. Yhdeksän titteliä, Djokovic pitää ennätys eniten Australian Openin miesten kaksinpelin voittoja.

2. Roger Federer

Roger Federer voitti ensimmäiset Australian avoimet Marat Safinia vastaan vuonna 2004. Vuonna 2006 hän voitti toisen voittonsa Marcos Baghdatista vastaan ja puolusti titteliä menestyksekkäästi Fernando Gonálezia vastaan seuraavana vuonna. Kun Federer oli kolme vuotta voittanut Grand Slam -turnauksia muualla, hän palasi vuonna 2010 ja voitti Andy Murrayn kolmessa nopeassa sarjassa. Yhden Wimbledon-voiton lisäksi hän ajautui sen jälkeen seitsemän vuotta kestäneeseen rutiiniin, jossa hän ei juuri päässyt suurten turnausten loppukierroksille. Vuonna 2017 Federer voitti vihdoin Rafael Nadalin viidessä kiistanalaisessa sarjassa. Vuonna 2018 hän voitti kuudes ja viimeinen titteli Marin Čilićiä vastaan, jolloin hän sai toiseksi eniten voittoja miesten kaksinpelissä Australian avointen historiassa.

3. Andre Agassi

Jo kaksi Grand Slam -turnausta voittanut Andre Agassi voitti ensimmäisen Australian avointen mestaruutensa vuonna 1995 Pete Samprasia vastaan neljässä erässä. Viisi vuotta myöhemmin hän palasi ja voitti toisen kerran Jevgeni Kafelnikovia vastaan, jälleen neljässä sarjassa. Vuonna 2001 Agassi puolusti menestyksekkäästi titteliään Arnaud Clémentia vastaan kolmessa lyhyessä sarjassa. Vuonna 2003 hän voitti neljäs ja viimeinen titteli esittää Rainer Schüttleriä. Vaikka hän ei enää koskaan pelannut Australian avointen finaalissa, Agassi jätti pysyvän jäljen turnauksen pitkään historiaan.

4. Ken Rosewall

Ken Rosewall jätti tennislegendana merkittävän vaikutuksen Australian avoimiin. Vuonna 1953 hän pelasi ja voitti siellä ensimmäisen Grand Slam -tittelinsä voittamalla Mervyn Rosen kolmessa nopeassa sarjassa. Vuonna 1955 hän pääsi jälleen finaaliin ja voitti Lew Hoadin niin ikään kolmessa erässä. Seuraaviin 15 vuoteen Rosewall ei enää voittanut Australian avoimia. Vuonna 1971 hän teki voitokkaan paluun ja voitti Arthur Ashea. Seuraavana vuonna Rosewall palasi ja voitti neljännen Australian Openin kaksinpelin tittelinsä Malcolm Andersonia vastaan kolmessa vaikeasti voitetussa sarjassa.

5. Rod Laver

Vuonna 1960 Rod Laver voitti ensimmäisen Australian Openin kaksinpelin mestaruutensa voittamalla Neale Frasierin viidessä pitkässä sarjassa (5-7, 3-6, 6-3, 8-6, 8-6, 8-6). Seuraavana vuonna Laver ei onnistunut puolustamaan titteliään Roy Emersonia vastaan, mutta palasi vuonna 1962 ja voitti Emersonin neljässä erässä (8-6, 0-6, 6-4, 6-4, 6-4). Samana vuonna hän voitti myös kaikki muut Grand Slam -turnaukset. Kuuden vuoden jälkeen, kun Laver ei ollut osallistunut suuriin loppuotteluihin, hän voitti oman kolmas otsikko Andrés Gimenoa vastaan kolmessa sarjassa. Vuonna 1979 Laver jäi siten eläkkeelle kaksi virallista Australian avointa mestaruutta amatööri- ja yksi avoimen aikakauden alussa.

6. Mats Wilander

Voitettuaan Ranskan avoimet edellisenä vuonna Mats Wilander voitti ensimmäiset Australian avoimet vuonna 1983. Ottelussa hän kukisti Ivan Lendlin kolmessa lyhyessä erässä (6-1, 6-4, 6-4, 6-4). Seuraavana vuonna hän puolusti menestyksekkäästi voittoaan Kevin Currenia vastaan neljässä kiistanalaisessa sarjassa (6-7, 6-4, 7-6, 6-2). Seuraavana vuonna Wilander menetti tittelinsä Stefan Edbergiä vastaan ja siirtyi lyhyeen major-voitottomaan kauteen. Vuonna 1988 hän palasi ja voitti kolmas ja viimeinen Australian avointen miesten kaksinpelin voitto Pat Cashia vastaan viidessä pitkässä erässä (6-3, 6-7, 3-6, 6-1, 8-6).

7. Boris Becker

Boris Beckerillä oli jo neljä Grand Slam -titteliä vyöllään, joista suurin osa Wimbledonissa, ja hän pelasi ensimmäiset Australian avoimet vuonna 1991. Ottelussa hän kohtasi Ivan Lendlin ja voitti neljässä erässä (1-6, 6-4, 6-4, 6-4, 6-4). Viiden Wimbledonin melkein-voiton ja muiden Grand Slam -finaaliosallistumisten jälkeen Becker pelasi Australian avointen finaalissa enää vain kerran. Michael Changia vastaan hän voitti toinen nimi neljässä nopeassa erässä (6-2, 6-4, 2-6, 6-2). Vaikka hän ei enää koskaan päässyt Grand Slam -mestaruuteen, Becker jäi eläkkeelle menestyksekkäästi, erityisesti Wimbledonissa ja Australian avoimissa.

8. Jim Courier

Vuonna 1992, vuosi Ranskan avointen voiton ja US Open -tappion jälkeen, Jim Courier pelasi ensimmäiset Australian avoimet. Ottelussa hän kohtasi Stefan Edbergin ja voitti neljässä erässä (6-3, 3-6, 3-6, 6-4, 6-2). Seuraavana vuonna Courier puolusti menestyksekkäästi titteliään Edbergiä vastaan jälleen neljässä erässä (6-2, 6-1, 2-6, 7-5). Tämä teki hänen toinen Australian Openin miesten kaksinpelin titteli. Vuoden 1993 jälkeen Courier hidasti osallistumistaan Grand Slam -turnauksiin ja keskittyi lähinnä kaksinpeliin. Vuonna 2000 hän vetäytyi eläkkeelle menneisyyden suurimmat menestyksensä Australian avoimissa.

9. Stefan Edberg

Stefan Edberg pelasi ensimmäisen Grand Slam -turnauksensa finaalissa Australian avoimissa vuonna 1985. Ottelussa hän kohtasi Mats Wilanderin ja voitti kolmessa lyhyessä erässä (6-4. 6-3. 6-3. 6-3). Vuonna 1986 Australian avointen päivämäärää muutettiin joulukuusta tammikuuhun, joten Edberg itse asiassa puolusti titteliään vuonna 1987. Tuossa ottelussa hän voitti Pat Cashin viidessä pitkässä erässä (6-3, 6-4, 3-6, 5-7, 6-3). Vuosina 1990, 1992 ja 1993 Edberg pääsi finaaliin, mutta hävisi lopulta. Kolme vuotta myöhemmin hän vetäytyi yhteensä kaksi Australian Openin miesten kaksinpelin voittoa.

10. Johan Kriek

Vaikka monet suuret tennispelaajat ovat vaikuttaneet Australian avointen perintöön, yksi ainutlaatuisimmista osallistujista oli Johan Kriek. Vaikka hän ei koskaan päässyt välierää pidemmälle missään muussa Grand Slam -turnauksessa, Kriek pääsi Australian avointen finaaliin ensimmäistä kertaa vuonna 1981. Ottelussa hän kohtasi Steve Dentonin ja voitti neljässä vaivalloisessa sarjassa (6-2, 7-6, 6-7, 6-4). Seuraavana vuonna Kriek palasi puolustamaan titteliään ja pelasi jälleen Dentonia vastaan. Hän voitti kolmessa nopeassa erässä (6-3. 6-3. 6-2). Vaikka hän ei koskaan päässyt minkään suuren turnauksen myöhemmille kierroksille, Kriek jäi eläkkeelle. kaksi Australian Openin voittoa.

11. Ivan Lendl

Ivan Lendl pelasi ensimmäisen Australian avointen finaalinsa vuonna 1983. Hän kohtasi Mats Wilanderin, mutta valitettavasti hävisi kolmessa erässä (1-6, 4-6, 4-6, 4-6). Kuusi vuotta myöhemmin Lendl palasi ja voitti kuusi muuta Grand Slam -turnausta. Vuonna 1989 hän kohtasi Miloslav Mečířin ja voitti kolmessa lyhyessä erässä (6-2, 6-2, 6-2, 6-2). Seuraavana vuonna Lendl puolusti titteliään Stefan Edbergiä vastaan. Ensimmäisessä erässä Lendl hävisi 4-6, mutta toisessa erässä hän tuli takaisin ja voitti 7-6. Kolmannessa erässä, kun Lendl johti 5-2, Edberg joutui keskeyttämään loukkaantumisen vuoksi ja luovutti ottelun. Näin Lendl sai toinen ja viimeinen voitto.

12. Rafael Nadal

Vuonna 2009 Rafael Nadal pelasi ensimmäisen Australian avointen finaalinsa legenda Roger Federeriä vastaan. Viiden kiistanalaisen sarjan jälkeen Nadal varmisti ensimmäisen voittonsa (7-5, 3-6, 7-6, 3-6, 6-2). Kolme vuotta myöhemmin hän nousi jälleen finaaliin ja hävisi niukasti Novak Djokovicille, jälleen viidessä erässä (7-5, 3-6, 7-6, 7-6, 3-6, 6-2). Seuraavina vuosina Nadal jatkoi esiintymistä finaalissa, mutta ei onnistunut voittamaan, ensin Stan Wawrinkaa vastaan vuonna 2014 ja sitten Roger Federeriä vastaan vuonna 2017. Vuonna 2022, kolmetoista vuotta ensimmäisen voittonsa jälkeen siellä, Nadal voitti toinen mestaruutensa Australian avoimissa Daniil Medvedeviä vastaan viidessä erässä (2-6, 6-7, 6-4, 6-4, 7-5).

13. John Newcombe

Voitettuaan neljä Grand Slam -turnausta John Newcombe pelasi ensimmäisessä Australian avointen finaalissa. Vuoden 1973 ottelussa hän kohtasi Onny Parunin ja voitti neljän raskaan sarjan jälkeen (6-3, 6-7, 7-5, 6-1). Seuraavana vuonna Newcombe toivoi voivansa puolustaa titteliään, mutta putosi puolivälierissä Ross Casea vastaan. Vuonna 1975 hän palasi takaisin ja pääsi jälleen kerran finaaliin. Ottelussa Newcombe kukisti Jimmy Connorsin neljässä erässä (7-5, 3-6, 6-4, 7-6). Seuraavana vuonna hän ei onnistunut puolustamaan titteliään Mark Edmonsonia vastaan, mutta pystyi lopulta jäämään eläkkeelle kanssa kaksi Australian Openin voittoa.

14. Pete Sampras

Pete Sampras voitti kaksi US Openia ja Wimbledonin mestaruuden ja pelasi ensimmäisen kerran Australian avointen finaalissa vuonna 1994. Ottelussa hän kohtasi Todd Martinin ja voitti kolmessa erässä (7-6, 6-4, 6-4, 6-4). Seuraavana vuonna Sampras yritti puolustaa titteliään, mutta hävisi Andre Agassille viiden pitkän erän jälkeen (6-4, 1-6, 6-7, 4-6). Kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 1997, hän palasi vihdoin Australian avointen finaaliin ja voitti Carlos Moyan kolmessa nopeassa erässä (6-2, 6-3, 6-3, 6-3). Vaikka hän voitti vielä viisi muuta Grand Slam -titteliä, Sampras vetäytyi eläkkeelle vain voittajana. kaksi Australian Openin voittoa.

15. Guillermo Vilas

Guillermo Vilas oli juuri hävinnyt Ranskan avoimet, kun hän pelasi ensimmäisen Australian avointen finaalinsa vuonna 1977. Hän kohtasi Roscoe Tannerin ja valitettavasti hävisi kolmessa erässä 3-6, 3-6, 3-6. Seuraavana vuonna, kun Vilas oli voittanut Ranskan avoimet ja US Openin, hän palasi ja voitti John Marksin neljässä erässä (6-4, 6-4, 3-6, 6-3). Vuonna 1989 hän pääsi jälleen finaaliin ja puolusti menestyksekkäästi titteliään John Sadria vastaan kolmessa erässä (7-6, 6-3, 6-2). Vaikka hän ei enää koskaan osallistunut Australian avointen finaaliin, Vilas jäi eläkkeelle. kaksi miesten kaksinpelin voittoa ja poikkeukselliset saavutukset.