Hur många franska öppningsmatcher vann Roger Federer?

Franska öppna Roland Garros
French Open

Roger Federer är en schweizisk tennisspelare som anses vara en av de bästa singelspelarna i herrtennis någonsin. Han vann sin första Grand Slam-turnering vid 22 års ålder och tävlar fortfarande vid 40 års ålder. Han har vunnit 20 Grand Slam-titlar och har haft framgång på alla fyra Grand Slam-platser. French Open har inte varit hans mest framgångsrika turnering. Det är en unik turnering eftersom den spelas på lera och vissa spelare är bättre på lera än andra. Hans senaste match i French Open var 2021, då han drog sig ur tävlingen mot Matteo Berrettini i åttondelsfinalen.. Läs mer för att ta reda på hur många segrar Roger Federer har vunnit i den berömda tennisturneringen Roland-Garros.

Innehållsförteckning

Resultat från French Open-finalerna

ÅrResultatMotståndareResultat
2006FörlustRafael Nadal6-1, 1-6, 4-6, 6-7(4-7)
2007FörlustRafael Nadal3-6, 6-4, 3-6, 4-6
2008FörlustRafael Nadal1-6, 3-6, 0-6
2009VinnRobin Soderling6-1, 7-6(7-1), 6-4
2011FörlustRafael Nadal5-7, 6-7(3-7), 7-5, 1-6

Segrar i French Open-finalen

Roland-Garros, eller French Open, är unikt eftersom det är den enda major-tävlingen som spelas på lerplan. Bollen studsar annorlunda på lera, vilket gör det svårt för spelare från hela världen att anpassa sig till hårda banor. Under Federers hela karriär, han har endast har segrat i Franska Öppna en gång. Roger Federer vann French Open 2009 genom att besegra Robin Söderling i raka set.. När Federer vann Franska öppna 2009 blev han bara den sjätte herrtennisspelaren som vunnit alla fyra stora turneringar, efter Don Budge, Fred Perry, Andre Agassi, Rod Laver och Roy Emerson. Detta var hans fjärde raka finalspel på Roland-Garros, men han hade förlorat i de tre tidigare finalerna. Det var ett mycket speciellt ögonblick för honom eftersom han äntligen kunde vinna en final på Roland-Garros efter att tre år i rad ha förlorat mot Rafael Nadal. Soderling, som förlorade mot Federer i finalmatchen, kunde besegra Nadal, vilket gav Federer en lättare motståndare i finalen.

Andrapristagare

Roger Federer är en av de bästa tennisspelarna någonsin och det har han visat på Roland-Garros genom att nå finalmatchen fem gånger under sin karriär. Totalt, Roger Federer har varit tvåa i Roland-Garros fyra gånger. Han har deltagit i slutspelet fem gånger, och har vunnit en gång och förlorat fyra gånger. Han förlorade mot den spanske tennisstjärnan Rafael Nadal alla fyra gångerna i finalmatchen. Tre av hans andraplatser kom under flera på varandra följande år 2007-2009. Federers facit i French Open-finalen är 1-4. Federers senaste framträdande i French Open-finalen var 2011. Sedan dess har han sammanlagt fyra mästerskap och åtta andraplatser i de tre andra grand slams (Wimbledon, US Open och Australian Open). Federer har haft mer framgång på hård- och gräsbanor.