Wat zijn de regels van Lacrosse?

Lacrosse
wat zijn de regels van lacrosse

Lacrosse is een energieke en snelle sport die behendigheid, snelheid en kracht omvat. Het hoofddoel van dit spel is om een speler de lacrosse bal in het doel van de tegenpartij te laten schieten.

Elke speler is uitgerust met een helm, beschermende handschoenen en armbeschermers, schouderbeschermers, en het belangrijkste onderdeel van de uitrusting, de crosse, beter bekend als een lacrosse stick. Er zijn twee soorten lacrosse sticks die zijn toegestaan in een wedstrijd - de korte crosse en de lange crosse. De korte crosse heeft een totale lengte van 40-42 inches, de shaft, dat is de lange metalen stick die de speler vasthoudt is 30 inches, en de kop van de crosse is 10-12 inches. De lange crosse heeft een totale lengte tussen 52-72 inch, met dezelfde kopafmeting als de korte crosse. Verdedigende spelers gebruiken de lange crosse, terwijl de aanvallende spelers de korte crosse gebruiken. Er is ook een specifieke crosse die gebruikt wordt voor de keepers. De keeperscrosse is tussen de 40-72 inch in totaal met een maximale lengte van het hoofd van 16 ½ inch en een breedte van het hoofd van 10-12 inch. Teams mogen maar één keeperscrosse per keer hebben. Er zijn tien spelers per team die tegelijk op het veld mogen spelen.

Inhoudsopgave

Het spel beginnen

Lacrosse Face-off

Lacrosse wordt gespeeld op een rechthoekig veld, gewoonlijk 110 yards lang en 60 yards breed. De grenzen van deze parameters worden duidelijk aangegeven met witte of gekleurde lijnen.

Vlak voor de wedstrijd begint, moet de aanvoerder van elk team de munt opgooien. De muntworp beslist welk team het eerst het doel zal verdedigen of het team het eerste wisselende balbezit zal geven. Eerste afwisselende bezit is wanneer de scheidsrechters niet kunnen bepalen welk team balbezit had toen het spel werd gestopt, zullen zij de bal geven aan het team dat de toss won, als zij dat voor de toss kiezen. Zodra de toss voltooid is, gaan de overblijvende spelers van elk team op hun posities op het veld staan.

Een faceoff wordt gebruikt om het spel te beginnen. A faceoff De spelers staan op de middenlijn in het midden van het veld, en staan aan hun kant van het veld met de bal tussen hen in. Zij zullen strijden om balbezit nadat de scheidsrechter heeft gefloten. Ze krijgen de bal in bezit door de achterkant van hun kruis te gebruiken en de bal naar zich toe te vegen met behulp van snelheid en kracht. De andere twee middenvelders van elk team staan aan weerszijden van de faceoff-middenvelder. Zij zijn de enige spelers die hun team helpen balbezit te winnen bij de bully, zodra het fluitsignaal klinkt. Zodra één team balbezit heeft, is het spel gespeeld.

Gameplay

lacrosse spel

Na de bully mogen de overige spelers de bal proberen te bemachtigen. Zodra de aanvallende spelers balbezit hebben, hebben ze 20 seconden om de bal naar hun aanvallende helft van het veld te brengen, dat is de kant van het doel van de tegenpartij. Als een aanvallende speler de bal langer dan 20 seconden in bezit heeft, resulteert dit in een turnover, en krijgt het andere team balbezit. Spelers kunnen de bal op hun aanvalshelft rennen of passen, ook achter het doel van de tegenpartij. Als een speler de bal in zijn kruis houdt en buiten de gemarkeerde grenzen stapt, wordt het spel snel onderbroken zodat de speler de bal kan neerleggen en de tegenpartij balbezit kan krijgen. Als geen enkele speler balbezit heeft en de bal gaat buiten de perken, wordt balbezit toegekend aan het andere team van degene die de bal het laatst heeft aangeraakt.

Scoren

Om punten voor een team te verdienen, moet een speler de lacrosse bal in het doel van de tegenstander schieten. Als een speler het doel mist en de bal buiten de lijnen is, krijgt de speler die het dichtst bij de bal is balbezit, ongeacht voor welk team hij speelt, en wordt het spel hervat vanaf de plaats waar de bal buiten de lijnen ging. Een doelpunt kan ook tellen als een speler de bal schiet en de bal wordt afgeketst op een andere speler en in het doel belandt.

Offsides

lacrosse offsides

Opdat teams niet bestraft worden, moeten spelers proberen niet buitenspel te lopen. In lacrosse staat een team buitenspel wanneer het meer dan zes spelers op de aanvallende helft van het veld heeft of wanneer het zeven spelers op de verdedigende helft van het veld heeft. Het is gebaseerd op het aantal spelers, niet de positie die een speler speelt. Spelers mogen even van het speelveld weglopen als zij zich realiseren dat zij dan als buitenspel beschouwd zouden worden, maar zij moeten onmiddellijk terugkeren op het veld, en er zal geen overtreding worden begaan. Als een team tijdens de aanvalshelft buitenspel staat en er wordt een doelpunt gescoord, dan telt het doelpunt niet. Echter, als een team buitenspel staat op de verdedigende helft en er wordt een doelpunt gescoord, dan telt het doelpunt wel.

FAQ

Wat zijn de straffen in lacrosse?

Straffen worden gegeven door een scheidsrechter aan spelers of coaches wanneer bepaalde acties worden vertoond. De straffen omvatten buitenspel, vasthouden, schuine streep, duw in de rug, crosscheck, onsportief gedrag en onnodige ruwheid. Een holding penalty is wanneer een speler de beweging van een andere speler beperkt. Een slash is wanneer een speler zijn kruis gebruikt om ergens anders te slaan dan de stick, handschoenen en armen. Een crosscheck is wanneer een speler de metalen steel van zijn kruis gebruikt om een andere speler te slaan.

Wat gebeurt er na een penalty in lacrosse?

Nadat een penalty is gegeven door een scheidsrechter, zal het gestrafte team een "man minder" hebben. Een man minder betekent dat het gestrafte team gedurende een bepaalde tijd met één speler minder speelt, afhankelijk van het type penalty en de ernst ervan. De lengte van de tijd kan variëren van 30 seconden tot 3 minuten. Gedurende deze tijd zal het spel 5-tegen-6 worden gespeeld, een duidelijk voordeel voor het team dat niet gestraft is. Bovendien wordt balbezit toegekend aan het andere team op hun aanvallende helft.

Wat is een wissel in lacrosse?

Een wissel in lacrosse verwijst naar het wisselen van een speler uit het spel voor een speler van hetzelfde team die aan de zijlijn klaar staat om te spelen. Wissels, meer bekend als invallen, is een praktijk die vaak tijdens de wedstrijd gebeurt om spelers rust te geven. Wissels in lacrosse kunnen gebeuren zonder enige onderbreking van het spel. Om te wisselen, moeten de spelers die klaar zijn om in het spel te gaan wachten in de wisselbox, en kunnen niet op het veld stappen totdat de speler die het veld verlaat in de wisselbox stapt.