Kuinka pitkä on jääkiekko-ottelu?

Jääkiekko
Jääkiekko pelin pituus

Jääkiekko-ottelu kestää 60 minuuttia., pois lukien jatkoaika tai rangaistuspotkukilpailu ammattilaisjääkiekossa. Peli on jaettu kolmeen jaksoon, ja tätä muotoa käytetään lähes kaikilla jääkiekon tasoilla. Kuitenkin, jaksot voivat olla 12-20 minuuttia pitkiä, ikäryhmästä riippuen. Jääkiekko-ottelut kestävät myös aina pidempään kuin ottelulle varattu aika pelikatkojen ja erätaukojen vuoksi. Esimerkiksi 60-minuuttinen peli voi kestää jopa kolme tuntia, eikä siinä ole otettu huomioon jatkoaikaa tai rangaistuspotkukilpailuja.

Sisällysluettelo

Nuorten jääkiekko

nuorten jääkiekko pelin pituus

Monet tekijät vaikuttavat nuorten jääkiekko-ottelun pituuteen, mutta tärkein niistä on ikä. Jokaisessa ikäluokassa pelataan kolme erää. Osoitteesta 5-10 vuotta vanha, peli kestää tyypillisesti 36 minuuttia. Joskus kello ei pysähdy, vaikka tämän ryhmän peli keskeytyisi. Ikäluokissa 11-12, jaksot voivat pidentyä jopa 15 minuuttia aikaa 45 minuutin kilpailuun. 13-14 vuotiaat voivat nähdä peliensä kasvavan 48 minuuttiaja lopuksi, 15-16 vuoden vanhat pelit voivat olla jopa 51 minuuttia yhteensä. Tärkeää on huomata, että nämä ovat vain keskiarvoja, sillä liiga/turnausmuoto vaikuttaa myös siihen, kuinka kauan peli kestää. Jotkut liigat pelaavat jatkoajan tai rangaistuspotkukilpailun, jos peli on tasan kolmen jakson jälkeen, kun taas toiset eivät.

NHL Jääkiekko (runkosarja)

NHL on jääkiekon arvostetuin ja kilpailukykyisin liiga. Heidän pelinsä rakentuvat kolmesta 20 minuutin jaksosta, jolloin peliaikaa on yhteensä 60 minuuttia.. Tätä pidetään sääntelyaikana. Jos ottelu on tasan varsinaisen peliajan jälkeen, se menee viisiminuuttinen, äkkikuolema jatkoaika.. Jos se ei riko tasapeliä, peli menee auki Shootout. Shootout alkaa paras kolmesta, ja jos molemmat joukkueet ovat tasapisteissä kolmen kierroksen jälkeen, se muuttuu ottelupeliksi. Tämä tarkoittaa, että jos toinen joukkue tekee maalin ja toinen ei, peli on ohi. Keskimääräinen NHL-ottelu kestää reaaliajassa katsojana noin kaksi ja puoli tuntia, mutta loukkaantumisten, jatkoajan ja rangaistuspotkukilpailujen vuoksi se voi kestää vieläkin kauemmin.

NHL Hockey (Postseason)

NHL:n pudotuspeleissä pelimuoto muuttuu hieman. Varsinainen peliaika pysyy samana 60 minuuttia ja kolme 20 minuutin jaksoa. Kuitenkin, jos kilpailu on tasan sääntelyn jälkeen se siirtyy 20 minuutin äkkikuoleman jatkoaika. Jos kukaan ei tee maalia tuon 20 minuutin aikana, ajastin nollautuu takaisin 20 minuuttiin, ja uusi jakso pelataan, ja niin edelleen ja niin edelleen. Ei ole tulitaistelua postseasonissa. Vuonna 2020 Columbus Blue Jacketsin ja Tampa Bay Lightningin välinen ensimmäisen kierroksen ottelu meni viidelle jatkoajalle ennen kuin Brayden Point voitti Tampan. Kyseessä oli yksi NHL-historian pisimmistä otteluista, sillä se kesti yli 150 minuuttia peliaikaa.

FAQ

Kuinka pitkä on yliopistojääkiekko-ottelu?

Yliopistojääkiekko-ottelu kestää 60 minuuttia ja siinä on kolme 20 minuutin erää. Näiden pelien kokonaiskesto on kuitenkin yleensä lyhyempi kuin ammattilaispelien, koska niiden tuotanto on vähäisempää. Tämä tarkoittaa, että yliopistokiekkokokemus voi kestää kaksi tuntia, kun taas ammattilaispeli kestää yhteensä noin 2,5 tuntia.

Kuinka pitkä jakso on jääkiekossa?

Lähes jokaisessa liigassa on kolme jaksoa, jotka katkaisevat pelin. Kunkin jakson pituus riippuu iästä ja/tai liigasta, mutta se on yleensä 12-20 minuuttia. Yleinen nyrkkisääntö on, että mitä nuorempi liiga on, sitä lyhyempi kausi on ja päinvastoin.

Kuinka pitkiä ovat lukion jääkiekkopelit?

Lukion jääkiekko-ottelut kestävät yleensä 45-51 minuuttia liigasta riippuen. Joissakin lukion jääkiekkoliigoissa on jatkoaika tai rangaistuspotkukilpailu, jos tilanne on tasan, mutta se vaihtelee liigan/turnauksen mukaan. Väliajat voivat myös kestää kahdesta 15 minuuttiin.