Hvor lang er en basketballkamp

Længden af en basketballkamp varierer på grund af en række forskellige faktorer. Nogle få elementer, der kan påvirke varigheden af en kamp, er bl.a. spilleniveauet, ligaen, og om der er tale om en herre- eller damekonkurrence.

Indholdsfortegnelse

NBA (National Basketball Association)

NBA er måske den mest kendte basketballliga på verdensplan, da den er hjemsted for verdens bedste basketballspillere for mænd. En regulær NBA-kamp er opdelt i fire quarters, der hver varer tolv minutter. Derfor er den samlede spilletid for en konkurrence 48 minutter. De fleste kampe varer dog mellem to og tre timer på grund af tidsafbrydelser, herunder fouls, timeouts, dommeranmeldelser og den 15 minutter lange pause i halvlegen.

WNBA (Women's National Basketball Association)

WNBA er USA's største professionelle liga for kvindelige basketballspillere. Til forskel fra NBA er en WNBA-kamp opdelt i to halvlege i stedet for fire kvarter. Hver halvleg varer 20 minutter for en samlet spilletid på 40 minutter. Disse kampe varer også længere end den egentlige regulære spilletid på grund af downtimes på grund af fejl, timeouts og halvleg.

NCAA (National Collegiate Athletic Association)

På college-niveau er den normale spilletid for en basketballkamp 40 minutter. Mens den samlede varighed af kampen er den samme for både mænd og kvinder, er der forskel på tidsfordelingen mellem de to. En NCAA-kamp for mænd består af to halvlege, der hver varer 20 minutter, mens en kamp for kvinder består af fire kvarter, der hver varer 10 minutter. Disse kampe tager ca. to timer hver, når der tages højde for timeouts, fejl, reklamepauser og halvleg.

Højskole og ungdom

Længden af en high school/ungdomsbasketballkamp kan ofte variere alt efter hvor kampen spilles, hvilken liga der spilles og hvilket niveau spillerne har. De fleste high schools i USA følger dog NFSHSA's (National Federation of State High School Associations) politik, som fastsætter, at regulære kampe skal opdeles i fire kvarter, der hver varer otte minutter. Derfor er spilletiden for en high school-basketballkamp typisk 32 minutter og ender med at vare omkring 90 minutter i alt. På lavere niveauer, som ikke er reguleret af et styrende organ, varierer spilletiden oftere.

Halvtid

Et element i en basketballkamp, der forlænger dens varighed, er halvlegsperioden. I konkurrencer i NBA, WNBA og NCAA varer halvlegen 15 minutter. Afhængigt af skolen og den konference, som kampen spilles i, kan halvtidspausen i en gymnasiekonkurrence variere, men varer typisk mellem 10 og 15 minutter.

Overarbejde

Et andet element, der kan forlænge en basketballkamp, er overtid, som opstår, når begge hold står lige i slutningen af den ordinære spilletid. På professionelt niveau og på universitetsniveau (NBA, WNBA og NCAA) varer en overtidsperiode fem minutter. Der kan dog forekomme flere overtidsperioder, hvis der stadig står uafgjort ved slutningen af hver periode. Overtidsperioden i en basketballkamp i gymnasiet varer normalt fire minutter, og der spilles yderligere overtidsperioder, indtil der ikke længere er uafgjort.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Hvor lang tid varer en timeout i en professionel basketballkamp?

I både NBA og WNBA har holdene syv timeouts i løbet af kampen, som hver har en varighed på 75 sekunder (eller et minut og femten sekunder). Holdene må ikke bruge alle deres timeouts i hver kamp, men hvis de beslutter sig for at gøre det, kan hvert hold forlænge den samlede spilletid med næsten ni minutter. Hvis et hold har to eller flere timeouts tilbage ved starten af fjerde quarter (i NBA), reduceres længden af hver timeout til 20 sekunder.

Hvad var den længste NBA-kamp i historien?

Den længste NBA-kamp i historien fandt sted den 6. januar 1951 i Rochester, NY, mellem Indianapolis Olympians og Rochester Royals. Kampen varede i alt 78 minutter og måtte ud i seks overtidsperioder. Ved afslutningen af den lange kamp kom Olympianerne i front med en slutscore på 75-73. En bemærkelsesværdig grund til, at denne kamp varede så længe, er, at den fandt sted før indførelsen af 24-sekunders skuduret i NBA.

Hvad var den længste NCAA basketballkamp i historien?

Den længste NCAA-basketballkamp i historien fandt sted den 21. december 1981 mellem Cincinnati Bearcats og Bradley Braves i Robertson Memorial Field House i Peoria, Illinois. Konkurrencen varede i alt 75 minutter og tog syv overtidsperioder for at blive afgjort. Ved afslutningen af den syvende overtid var Bearcats to point foran Braves med en slutresultat på 75-73.