Kuinka pitkä on käsipallopeli?

Käsipallo
Kuinka pitkä on käsipallopeli

Aikuisten liigakäsipallon tai joukkuekäsipallon kokonaispeliaika on 60 minuuttia. 60 minuuttia on jaettu seuraavasti kaksi 30 minuutin puoliaikaa. Puoliaikojen välissä pidetään 10-15 minuutin tauko. Tauot ja aikalisät mukaan lukien pelin kokonaiskesto on noin 90 minuuttia. Jos peli on tasan 60 minuutin varsinaisen peliajan jälkeen ja vaatii voittajan, enintään kaksi jatkoaikaa jotka koostuvat viiden minuutin puoliajoista, pelataan, kunnes jompikumpi joukkue siirtyy johtoon.

Alle 16-vuotiaiden sarjoissa on vain kaksi 25 minuutin puoliaikaa ja 10 minuutin tauko. Lasten liigoissa (8-12-vuotiaat) pelit ovat vieläkin lyhyempiä; niiden puoliajat ovat vain 20 minuutin mittaisia, ja niiden välissä on 10 minuutin tauko.

Sisällysluettelo

Puolet

Käsipallon pelikello

Käsipallon ajoitetut osiot ovat hyvin yksinkertaisia. Peli on jaettu kaksi 30 minuutin puoliaikaa aikuisten pelejä varten.

Kello

Käsipallo Kello

Käsipallossa kello alkaa nollasta ja laskee 30 minuuttiin puoliaikaa kohti. Käsipallo on jatkuva peli ja vain hyvin harvoin kello pysähtyy. Valmentajat saavat pelata vain kolme aikalisää koko pelin ajan. Lisäksi he voivat soittaa enintään kaksi aikalisää yhden puoliajan aikana. Valmentajat voivat kutsua aikalisän vain silloin, kun pallo on heidän joukkueellaan.

Koska käsipallopeli on jatkuvaa, johtavilla joukkueilla voi olla houkutus juosta kelloa, kun heillä on pallo hallussaan. Tämän välttämiseksi on laadittu monia sääntöjä. Esimerkiksi kun pelaajat pitävät palloa hallussaan, he eivät voi ottaa kolmea askelta enempää, ja heidän on syötettävä tai ammuttava kolmen sekunnin kuluessa. Näiden sääntöjen rikkominen antaa toiselle joukkueelle vapaaheiton. Jos erotuomari kokee, että joukkue viivyttää aikaa, hän voi rangaista sitä.

Tasapelit ja jatkoaika

Käsipallo-ottelun voittaa joukkue, joka on saanut enemmän pisteitä molempien puoliaikojen päätyttyä. Suurten kansainvälisten turnausten pudotuspelivaiheissa tasapeli ei ole sallittua. Niissä tapauksissa, joissa on oltava voittaja, enintään kaksi jatkoaikaa voi tapahtua. Kukin jakso koostuu kaksi viiden minuutin puoliaikaa kanssa minuutin tauko välissä. Jos toinen joukkue johtaa ensimmäisen jatkoajan lopussa, se julistetaan voittajaksi. Jos tilanne on edelleen tasan ensimmäisen jatkoajan päätyttyä, pelataan toinen jatkoaika. Toinen jatkoaika on samanlainen kuin ensimmäinen, eikä valmentajille myönnetä aikalisää jatkoajan aikana.

Jos tilanne on tasan kahden jatkoajan jälkeen, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu. Rangaistuspotkukilpailussa viisi joukkueen jäsentä valitaan ampumaan vapaasti maalia kohti, jota vain maalivahti puolustaa. Joukkueen jäsenten on suoritettava heittonsa seitsemän metrin etäisyydeltä. Joukkue, joka viiden yrityksen jälkeen heittää eniten maaleja, voittaa pelin.

FAQ

Kuinka pitkä on olympialaisten käsipallo-ottelu?

Olympiakäsipallossa ottelun kokonaiskesto alusta loppuun on noin 90 minuuttia. Peliaikaa on kuitenkin 60 minuuttia. Peli on jaettu kahteen 30 minuutin puoliaikaan, ja olympiakäsipallossa on 15 minuutin tauko puoliaikojen välissä. Jos peli on tasan 60 minuutin pelin jälkeen, lisätään kaksi viiden minuutin jatkoaikaa voittajan ratkaisemiseksi.

Kuinka pitkä on nuorten käsipallopeli?

Nuorten käsipallopelit ovat lyhyempiä kuin aikuisten käsipallopelit. Alle 16-vuotiaiden pelaajien ottelut ovat vain 50 minuuttia pitkiä, ja niissä on kaksi 25 minuutin puoliaikaa. Näissä peleissä on 10 minuutin tauko jaksojen välillä. 8-12-vuotiaiden lasten peleissä puoliajat ovat vain 20 minuutin pituisia, ja niihin sisältyy edelleen 10 minuutin tauko.

Kuinka monta jaksoa käsipallopelissä on?

Käsipallopelissä on vain kaksi jaksoa. Kukin jakso eli puolikas kestää kolmekymmentä minuuttia, ja välissä on 10-15 minuutin tauko. Jos ottelu päättyy tasan, lisätään kaksi ylimääräistä jatkoaikaa, jotka koostuvat kahdesta viiden minuutin puoliajasta, joiden välissä on minuutin tauko.